News Update :

ΑΕΚ - ομόνοια: 5-0: ΠΕΝΤΑΣΦΑΙΡΗ!!!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Η ομαδάρα μας διέσυρε την Ομόνοια στην Αρένα σε ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι χρωστούσαμε πολλά στην αντίπαλο μας και οι ποδοσφαιριστές μας ξέπλυναν την ντροπή της 5άρας του πρώτου γύρου με τον καλύτερο τρόπο. Με ένα γήπεδο καμίνι, με τους ποδοσφαιριστές να κυνηγούν την κάθε μπαλιά μέσα στο γήπεδο και με έναν προπονητή να διαλύει στην σκακιέρα του πάγκου τον αντίπαλο προπονητή δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και μία νίκη με 5άρα απέναντι στην Ομόνοια δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέραν από 3 βαθμούς. Ο προπονητής μας, πολύ ορθά κατ’ εμένα, έριξε τους τόνους αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού και συνέστησε προσοχή και συγκέντρωση για την δύσκολη συνέχεια. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος αλλά θα το πω ακόμα μία φορά ότι αυτή η ομαδάρα είναι πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της! Αυτός είναι ο στόχος και αυτό θα πρέπει να πετύχουμε!

Ο Ιντιάκεθ κατέβασε την ομάδα με 3-4-3 και τους Πάμπλο στο τέρμα, Μουρίγιο-Μοϊσοφ-Καταλά 3άδα στην άμυνα, Αντωνιάδη-Λαμπάν-Λαρένα-Ακοράν 4άδα σε ευθεία μπροστά από τους αμυντικούς, Τρίσκο-Τομάς 2άδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φλοριάν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ομόνοια να κρατάει την μπάλα και την ομάδα μας να αμύνεται σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Τομάς να έρχεται στο αριστερό άκρο του κέντρου και τον Τρισκόφσκι να πηγαίνει δίπλα στον Φλοριάν. Όταν παίρναμε την μπάλα ο Αντωνιάδης ανέβαινε την γραμμή και ο Τομάς ερχόταν πιο κεντρικά δίπλα στον Τρίσκο σε σχηματισμό 3-4-3. Στο 11ο λεπτό, ο Φλοριάν στην 1η μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε δεν λάθεψε και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα μας μετά από κλέψιμο στο κέντρο και εξαιρετική κάθετη πάσα του Λαρένα. Η Ομόνοια είχε μία καλή προσπάθεια με τον Καντέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αντόνια και από εκεί και πέρα η ομάδα μας απείλησε ακόμα 2 φορές με Ακοράν και Τρίσκο χωρίς όμως να μπορέσουμε να κάνουμε το 2-0. Ότι δεν κατάφεραν Ακοράν και Τρίσκο, κατάφερε ο Φλοριάν και πάλι με τον Λαρένα να στέλνει την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του μετά από εκτέλεση φάουλ και τον σέντερ φορ μας να την καρφώνει στα δίκτυα του Φελτχούϊζεν. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την Ομόνοια να ανεβάζει τις γραμμές και να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα μας. Στο 50ο λεπτό ο Φαμπρίτσιο με δυνατή εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Πάμπλο σε πολύ μεγάλη απόκρουση ενώ ο Ακοράν στο 53ο λεπτό δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά από πολύ ευνοϊκή θέση με το αριστερό του πόδι. Στο 61ο λεπτό η Ομόνοια απώλεσε την πιο μεγάλη της ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Λόπεζ να βγαίνει μόνος απέναντι στον Πάμπλο και τον τερματοφύλακα μας να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ το πλασέ του επιθετικού της Ομόνοιας. Η Ομόνοια συνέχισε να κρατάει την μπάλα και να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη χωρίς όμως κάτι το ουσιαστικό. Στο 64ο λεπτό ο Μοϊσοφ δέχθηκε την 3η του κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα ενώ στο 67ο λεπτό κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο Αντωνιάδης. Στο 69ο λεπτό είχαμε την 1η αλλαγή στο παιχνίδι με τον Λεάντρο να παίρνει την θέση του Καντέ και να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης με τον Χριστοφή να έρχεται πίσω από τον Λόπεζ και τον Μαρκάσα να μετατίθεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο 72ο λεπτό όμως, ο Φλοριάν με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Τομάς ο οποίος με την σειρά του πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας και την έστειλα στα δίκτυα κάνοντας μέσα σε αποθέωση το 3-0. Η Ομόνοια σε εκείνο το σήμειο σήκωσε λευκή πετσέτα ενώ στο 76ο λεπτό είχαμε από μία αλλαγή για κάθε ομάδα με τον Μαντούρο να παίρνει την θέση του Σοάρες και τον Νέλσον του Αντωνιάδη. Στο 77ο λεπτό ο Νέλσον στην 1η του επαφή με την μπάλα έστειλε συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Τρίσκο με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση. Στο 79ο λεπτό ο Μοϊσοφ άφησε την θέση του στον Πάνκοφ και στο 84ο λεπτό ο Λαρένα με εξαιρετικό σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα για 4η φορά στα δίκτυα του Φελτχούϊζεν. Στο ίδιο λεπτό ο Ρουσιάς πέρασε στην θέση του Φλοριάν ενώ με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Ακοράν με φοβερή ατομική προσπάθεια και λόμπα με το αριστερό έστειλε την μπάλα για 5η φορά στα δίκτυα κάνοντας μέσα σε πραγματική αποθέωση το 5-0!! Σε εκείνο το σημείο οι ποδοσφαιριστές μας έριξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να τελειώσει το παιχνίδι με το πελώριο 5-0!!

Το παιχνίδι αυτό έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ΟΜΑΔΑΣ!! Η ΑΕΚ, το έχω πει πολλάκις και θα το γράφω συνεχώς, είναι ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης και για αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι είναι το 1ο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Πολλοί λεν ότι δεν έχουμε πάρει βοήθειες από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και ότι δεν έχουμε ανέβει επίπεδο από πέρυσι. Η απάντηση εδώ είναι ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται τις μεταγραφές του καλοκαιριού για να αλλάξει επίπεδο γιατί ήδη βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο και οι μεταγραφές του καλοκαιριού δίνουν ποσοτικά περισσότερες λύσεις στον προπονητή. Στον πάγκο φέτος έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύσεις στον προπονητή μας σε αντίθεση με πέρυσι που αυτό έλειπε από την ομάδα. Το γεγονός ότι πετύχαμε πέρυσι σε όλες τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την νέα χρονιά. Επομένως φίλοι, η ΑΕΚ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από πέρυσι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, ένα σημείο που χρίζει αναφοράς, είναι η εξαιρετική συμπεριφορά της ομάδας στα στημένα τόσο όταν αμύνεται όσο και όταν επιτίθεται. Πέρυσι είχαμε τεράστιο πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα ενώ φέτος με την δουλειά που έγινε έχουμε δυναμώσει πάρα πολύ! Συμπερασματικά η ΟΜΑΔΑΡΑ μας είναι ουσιωδώς ανώτερη από πέρυσι.

Την Κυριακή έπεται το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο στις 17:00. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα είναι εκεί και θα βοηθήσει την ομάδα να πάρει ακόμα 3 πολύτιμους βαθμούς. Η αγωνιστική αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα μας αφού έχουμε τα ντέρμπι της Δευτέρας, Ομόνοια- Απόλλων και Αέλ- Αποέλ, τα οποία σίγουρα θα φέρουν απώλειες στους ανταγωνιστές μας. Από την άλλη και η Ανόρθωση έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Παπαδόπουλος με την Αλκή κάτι που δεικνύει το πόσο σημαντικό είναι το 3ποντο στην Λευκωσία. Ελπίζω και εύχομαι να το καθαρίσουμε και αυτό όσο εύκολα καθαρίσαμε και άλλα παιχνίδια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλοι δίπλα στην ομάδα και τίποτα δεν μας σταματά!!

Υ.Γ.1: Οι φρουροί κάνουν ρεσιτάλ οπαδισμού την φετινή χρονιά. Δεν σταματούν λεπτό να τραγουδούν και συμπαρασύρουν όλο το γήπεδο μαζί τους. Πραγματικά τους αξίζουν 1000 μπράβο και το ότι ο κόσμος ακολουθά το τραγούδι τους είναι δική τους επιτυχία και κανενός άλλου! Μπράβο Παιδιά!!
Υ.Γ.2:  Εξαιρετική διαιτησία από τον καλύτερο διαιτητή στην Κύπρο. Ελπίζω και εύχομαι σε όλα τα ντέρμπι να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες.
Υ.Γ.3: Μετά τους Τρίσκο-Φλοριάν-Τέτε ακολούθησε και ο Μουρίγιο. Ποιός είναι ο επόμενος???
Υ.Γ.4: Είναι απόλαυση να βλέπεις το παιχνίδι δίπλα από τα ΖΩΑ!! Γήπεδο καμίνι, με τα ΖΩΑ να ηγούνται της κερκίδας τους!! Το μηχανοκίνητο όχημα ξεκίνησε τις μηχανές!! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!
  


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: ΠΑΠΙΤΟ με τα όλα του!! Σπουδαίο παιχνίδι, κάλυψε τα πάντα στον χώρο του και είχε 2 εξαιρετικές επεμβάσεις εκεί που χρειάστηκε. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς ήταν πριν 10 χρόνια αυτός ο τερματοφύλακας αλλά πραγματικά είναι πολύ ποιοτικός. Έκανε και κακά παιχνίδια αλλά το γεγονός ότι κράτησε το 0 παθητικό σε 8 παιχνίδια το φετινό πρωτάθλημα τα λέει όλα! Μεγάλος κήπερ!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛ: Δεν ήταν από τα καλύτερα του παιχνίδια αλλά δεν τα πήγε και άσχημα. Είχε συμμετοχή στο 3-0 αφού από αυτόν ξεκινά η επίθεση της ομάδας και η 1η πάσα στον Φλοριάν. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και πολύ ήρεμος στο παιχνίδι του. Είχε κάποια προβληματάκια στο 1ο μέρος με τον Αντόνια αλλά όσο περνούσε η ώρα γινόταν καλύτερος. Σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά και αυτός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΪΣΟΦ: Αυτή την στιγμή που γράφουμε το άρθρο αυτό είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στο νησί!! Αλάνθαστος, πάντα πρώτος στην μπάλα, σταματά το παιχνίδι εκεί που χρειάζεται και με περίσσιο πάθος! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!! Ότι περισσότερο πω θα είναι περιττό! Δεν παίζει με Ολυμπιακό λόγω της 3η κίτρινης κάρτας που δέχθηκε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΤΑΛΑ: Ήσυχο παιχνίδι από τον κάπτεν. Κράτησε σωστά την θέση του, μοίρασε σωστά την μπάλα και δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλές περιπτώσεις. Σαν το παλιό καλό κρασί. Η φετινή χρονιά που κάνει, από το παιχνίδι με την Σαλαμίνα και έπειτα, είναι πράγματι εκπληκτική. Πάρα πολύ καλός, ηγέτης μέσα στο γήπεδο.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ο Μάριος έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Τέλεια μαρκαρίσματα, πολλά τρεξίματα και ένα καθοριστικό κόψιμο στον Αντόνια στο τέλος του 1ου ημιχρόνου. Είχε επίσης 2-3 καλά ανεβάσματα και δέχθηκε και κίτρινη κάρτα. Ο Μάριος έχει κερδίσει τις καρδιές όλων μας με το παιχνίδι του και εύχομαι να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα μας! Εξαιρετικό παιδί και πολύ καλός ποδοσφαιριστής!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΛΑΜΠΑΝ: Έκανε μεγάλο παιχνίδι ο ροντβάϊλερ της ομάδας. Δάγκωσε όλους τους αντιπάλους και εκεί που χρειάστηκε έδειξε τα δόντια του. Έτρεξε παντού και ήταν πάντα πρώτος στην μπάλα. Τεράστιο παιχνίδι, πάθος και πραγματικά χαίρεσε να τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ: Ο εξωγήινος φώναξε παρών και πέτυχε ακόμα μία γκολάρα από τα 25 μέτρα. Έδωσε επίσης 2 ασιστ και πραγματικά δεν ξέρω πού μπορεί να σταματήσει αυτός ο παικταράς. Ποιότητα, άψογη τεχνική κατάρτιση και πολλά τρεξίματα. Μακάρι να μείνει για πάντα στην ομάδα μας. Μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμη. Είναι η τρέλλα μου!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΚΟΡΑΝ: Δεν σταματάει πουθενά η GSX-R της ομάδας. Όποτε θέλει περνάει σαν σταματημένο όποιον θέλει. Όποτε γουστάρει πασάρει σε συμπαίκτη με όποιο τρόπο θέλει. Όποτε χρειαστεί πετυχαίνει γκολάρες με λόμπα ή σουτ από 30 μέτρα ή με ντρίμπλα και εκτέλεση. Τι να γράψουμε για σένα ρε παικταρά. Μακάρι να είσαι πάντα καλά και να σκοράρεις κάθε αγωνιστική τέτοιες γκολάρες!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΟΜΑΣ: Πόσο σε χάρηκα ρε παικταρά μου. Πόσο σε χάρηκα. Περιμένω αυτή την εμφάνιση από την αρχή της χρονιάς. Επιτέλους μίλησες εκεί που πρέπει. Ο γνωστός Τομάς εμφανίστηκε στην Αρένα την Δευτέρα. Τον χάρηκα πολύ. Πέτυχε γκολάρα, έτρεξε πολύ, άνοιξε χώρους και μάρκαρε σωστά. Αυτός ο ποδοσφαιριστής ανεβάζει ποιότητα την ομάδα και ένα επίπεδο πιο πάνω. Αν συνεχίσει έτσι θα δούμε πολλά μαγικά στην συνέχεια!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Επανήλθε και ο Τρίσκο! Εξαιρετική εμφάνιση και μόνο από ατυχία δεν κατάφερε να σκοράρει σε 1 από τις 3 ευκαιρίες που βρήκε. Τον χρειαζόμαστε σε αυτή την κατάσταση και σιγά σιγά θα πετύχει και τα γκολάκια του. Μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή τρομερή ποιότητα!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Ρε Πιντάδο μου πού θα σταματήσεις; Μπορεί να σε σταματήσει κανείς; Μόνο ο κακός σου εαυτός μπορεί. Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι άρμα. Τανκς. Πολυβόλο. Ότι και να κάνουν οι αντιπάλοι δεν τον σταματούν. Μισή φάση θα την κάνει γκολ. Τον βλέπω να σταματά στα 30 γκολ με τον ρυθμό που πάει. Θα συνεχίσει στο Μακάρειο σίγουρα την Κυριακή.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΝΕΛΣΟΝ: Έχω γράψει ξανά ότι στο επιθετικό μισό είναι εξαιρετικός και το έδειξε και στο παιχνίδι της Δευτέρας. Είτε δεξιά αγωνιστεί είτε αριστερά μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτό το κομμάτι. Έχω τις αμφιβολίες μου για τις αμυντικές του ικανότητες αλλά σίγουρα είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει φτάνει να πάρει τις ευκαιρίες του. Θα δείξει στην συνέχεια. Η σέντρα στο κεφάλι του Τρίσκο ήταν μαγική!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΠΑΝΚΟΦ:  Πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά και σε μία στιγμή που χρειάστηκε παρενέβει σωστά πάνω σε αντίπαλο. Όλοι θα χρειαστούν όσο περνάει ο χρόνος και ο Πάνκοφ θα πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί όποτε το ζητήσει ο προπονητής μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΡΟΥΣΙΑΣ:  Προσπάθησε και ο Ρουσιάς να απειλήσει αλλά δεν του βγήκε μία μεγάλη φάση. Εντούτοις πήρε τα λεπτά συμμετοχής του και νομίζω θα πάρει περισσότερα με τον Ολυμπιακό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Έκανε μαγικό κοουτσιάρισμα και κέρδισε κατά κράτος τον Πάμπο. Έδωσε την μπάλα στον αντίπαλο και κτύπησε στην κόντρα επίθεση με 2 από τα 5 γκολ μας να προέρχονται από μετάβαση από φάση άμυνας σε επίθεση και άλλα 2 από στημένα.

Η δουλειά του βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό θεωρώ το γεγονός ότι φέτος η ομάδα στα στημένα είναι πάρα πολύ δουλεμένη και αυτό δίνει μεγάλη δυναμική τόσο στο επιθετικό κομμάτι αλλά και στο αμυντικό αφού δύσκολα δεχόμαστε γκολ από στημένο. Επίσης, το πλάνο του με το 3-4-3 το οποίο γίνεται 4-4-2 σε φάση άμυνας , του βγαίνει πάρα πολύ στα πλείστα παιχνίδια. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια ο Αντωνιάδης έπαιζε όλη την γραμμή ενώ ο Ακοράν έμενε πιο ψηλά από τα δεξιά. Οι Λαρένα-Λαμπάν έπαιζαν δίπλα δίπλα ενώ οι Τρίσκο-Τομάς κινούνταν ελεύθεροι πίσω από τον Φλοριάν αλλάζοντας συνεχώς θέσεις.

Όλη αυτή η κίνηση της ομάδας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην Ομόνοια ενώ και στις αντεπιθέσεις, με την πολύ γρήγορη ανάπτυξη, βρήκαμε κενούς χώρους και κτυπήσαμε τον αντίπαλο. Οι αλλαγές του προπονητή μας έγιναν σε μία χρονική στιγμή που η ομάδα είχε καθαρίσει τον αγώνα αλλά ήταν σωστές και βοήθησαν στο να μεγαλώσουμε το υπέρ μας σκορ.

Έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για τις εμμονές του. Έχω σημειώσει αρκετές φορές λάθη που θεωρώ ότι έκανε και τον έχω αποθεώσει άλλες τόσες. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια όμως πραγματικά του αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγάλο RESPECT! RESPECT COACH!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.