News Update :

ΑΕΚ - αποελ: 3-1: ΕΥΚΟΛΗ ΤΡΙΑΡΑ!!!

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πελατειακή τείνει να εξελιχτεί η σχέση της ομάδας μας με αυτή του Αποέλ στην Αρένα. Οι αποελίστες έρχονται στην Λάρνακα και γνωρίζουν από πριν το τελικό αποτέλεσμα. Είναι μεγάλη αλήθεια αυτή και θα πρέπει να κτίσει πάνω σε αυτή την νίκη η ομάδα μας. Χρόνος δεν υπάρχει αφού αύριο αγωνιζόμαστε στις 18:00 με την Δόξα στο Μακάρειο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περάσουμε ένα εύκολο απόγευμα στην Λευκωσία. Το περσινό παράδειγμα θα πρέπει να αποτελεί φάρο για το πώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα μας το παιχνίδι. Με σοβαρότητα και συγκέντρωση δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα πάρουμε τους 3 πολύτιμους βαθμούς στην Λευκωσία.



Στο παιχνίδι του Σαββάτου, ο Ιντιάκεθ κατέβασε την ομάδα με το γνωστό και αγαπημένο του 3-4-3 και τους Πάμπλο στο τέρμα, Μουρίγιο-Μοϊσοφ-Καταλά 3άδα στην άμυνα, Ακοράν-Λαμπάν-Λαρένα-Τέτε 4άδα στον άξονα σε ευθεία, Τρίσκο-Χέφελ επιθετικοί χαφ και μόνος στην κορυφή ο τιτανοτεράστιος Φλοριάν Πιντάδο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι και δώσαμε χώρο και μπάλα στον αποελ. Οι αντίπαλοι μας όμως δεν ήταν σε καλή βραδιά και αυτό φαινόταν από τις κινήσεις τους στο γήπεδο. Μόλις στο 9ο λεπτό είχαμε την 1η αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα μας με τον Μουρίγιο να περνάει εκτός και την θέση του να παίρνει ο Αντωνιάδης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε την μοναδική καλή ευκαιρία του αποέλ στο 1ο μέρος με τον Αλωνεύτη να σεντράρει δυνατά στο κεφάλι του Ποτέ ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά την φάση. Στο 29ο λεπτό είχαμε αναγκαστική αλλαγή για το αποέλ με τον Λάγο να αφήνει την θέση του στον Αλεξάνδρου και στο 32ο λεπτό το τανκ που ονομάζεται Φλοριάν κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του Γκουντίνιο δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα μας. Συνεχίσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 44ο λεπτό μετά από υπέροχο συνδυασμό Τρίσκο-Λαρένα ο Φλοριάν έστειλε την μπάλα για 2η φορά στα δίκτυα του τερματοφύλακα του Αποέλ δίνοντας αέρα 2 γκολ στην ομάδα μας.

Στο 2ο μέρος το αποέλ ξεκίνησε με 2 αλλαγές με τους Σαλάϊ-Εμπεσίλιο να παίρνουν τις θέσεις των Σόουζα και Αλωνεύτη. Η ομάδα μας έδωσε χώρο στον αντίπαλο και ευτυχώς δεν το πλήρωσε παρά μόνο στο γκολ του Σαλάϊ στο 62ο λεπτό με το οποίο το αποέλ μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Στο 66ο λεπτό είχαμε από μία κίτρινη σε κάθε ομάδα και ειδικότερα Λαμπάν-Μιλάνοφ ενώ στο 72ο λεπτό ο Κάσες πήρε την θέση του τραυματία Φλοριάν με τον Τρίσκο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης. Στο 84ο λεπτό ο Ακοράν εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ρουέδα πέτυχε το τελικό 3-1 με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ. Στο 86ο λεπτό ο Νέλσον πήρε την θέση του Λαρένα ενώ στο 90ο λεπτό δέχθηκε κίτρινη κάρτα και ο Μερκής.

Το έχω γράψει άπειρες φορές ότι αυτή η ομάδα το ΜΟΝΟ που χρειάζεται είναι σωστή και δίκαιη διαχείριση από τον προπονητή της. Δεν νοείται να στηριζόμαστε σε 12-13 ποδοσφαιριστές και οι άλλοι ποδοσφαιριστές να φαίνεται ότι δεν υπολογίζονται. Είναι τεράστιο λάθος και το γράφω και μετά από μία μεγάλη νίκη. Θα σταθώ σε κάτι πάρα πολύ σημαντικό το οποίο επιβεβαιώνει το πιο πάνω επιχείρημα μου. Με τον τραυματισμό του Μουρίγιο, προσωπικά ανέμενα να δω έναν δεξιοπόδαρο κεντρικό αμυντικό στην θέση του. Στον πάγκο είχαμε μοναδικό διαθέσιμο τον Πάνκοφ. Αντ’ αυτού περνάει στο γήπεδο ο Αντωνιάδης ( ο οποίος τα πήγε πολύ καλά) παίζοντας με ανάποδο πόδι και εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα ανάπτυξης από το δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Πάνκοφ δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και ίσως λέω, ίσως, αυτός να είναι ο λόγος που δεν αγωνίστηκε. Αυτό όμως δεν είναι καλό ούτε για την ομάδα αλλά ούτε και για τον ποδοσφαιριστή τον ίδιο. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο του κέντρου με τον Τρουγιόλ να αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ μένοντας έξω οι Λαμπάν-Μπόλιεβιτς (αλήθεια γιατί τον εξαφάνισε ο προπονητής?). ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ! Χωρίς την σωστή διαχείριση θα έχουμε πρόβλημα στην πορεία.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ στον κόσμο της ομάδας. Οι ΦΡΟΥΡΟΙ τα έκαναν ΟΛΑ το Σάββατο!! Πραγματικά εξαιρετική κερκίδα, με παλμό, συνθήματα και τεράστια ώθηση στην ομάδα. Ειδικά στο 1ο γκολ της ομάδας μας το γήπεδο σείστηκε και οι οπαδοί μας έδειξαν ότι όταν θέλουν μπορούν να γίνουν ο 12ος παίκτης της ομάδας. Τεράστια ώθηση και εξαιρετική κερκίδα!!!

Δυστυχώς, ο αγώνας της Τρίτης είναι στις 18:00 και πολλοί δεν θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε λόγω δουλειάς. Ευτυχώς το μαρτύριο με τα παιχνίδια στις 20:00 ολοκληρώνεται με το παιχνίδι απέναντι στην Αλκή το Σάββατο. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για όλους μας όταν τα παιχνίδια ορίζονται τόσο αργά. Απορίας άξιον επίσης είναι γιατί την Τρίτη ορίστηκε στις 18:00 και όχι πιο αργά όταν η μέρα είναι εργάσιμη. Εν πάσει περιπτώσει θεωρώ ότι η ομάδα θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και θα φύγει από την Λευκωσία με τους 3 βαθμούς της νίκης!

Υ.Γ.1: Η ομάδα μας έχει τρομερή ποιότητα και είναι καλύτερη από όλους τους ανταγωνιστές της στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει καλύτερη ΟΜΑΔΑ από την ΑΕΚ στο κυπριακό πρωτάθλημα.
Υ.Γ.2:  Δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο στις 4 γραμμές του γηπέδου. Κάποιοι προσπαθούν να πιάσουν πουλιά στον αέρα και δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν. Αν δεν παίξεις βρώμικα δε καθαρίζουν. Δυστυχώς. Ο νοών νοείτο!!
Υ.Γ.3: Τα ΖΩΑ, έδωσαν ρεσιτάλ σε ακόμα ένα παιχνίδι και δημιούργησαν τρελλές καταστάσεις στην κερκίδα. Αυτό χρειάζεται η ομάδα και αυτό θα έχει μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα ΖΩΑ ετοιμάζονται για τα μεγάλα πανηγύρια τον ΜΑΗ!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν θετικότατος και ειδικά στην 1η φάση του αποέλ στο 2ο μέρος απόκρουσε σωστά και έδιωξε τον κίνδυνο. Είναι έμπειρος τερματοφύλακας και έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ελπίζω οι κακές παρενθέσεις των παιχνιδιών με Ομόνοια και Σαλαμίνα να μην εμφανιστούν ξανά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Έπαιξε λίγο για να κριθεί. Στα 9 λεπτά που αγωνίστηκε όμως ανέκοψε 3 φορές τον Αλωνεύτη και ανέβασε σωστά την ομάδα. Ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό και να τεθεί γρήγορα στην διάθεση του προπονητή μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΜΟΪΣΟΦ: Εξαιρετικός ο Ντάνιελ, αρχοντικό παιχνίδι και ώριμο. Φέτος δεν βλέπουμε τις περσινές λανθασμένες του ενέργειες και είναι πλήρως συγκεντρωμένος στον στόχο! Καθιερώνεται σαν λίμπερο στην 3άδα των αμυντικών και τα πάει περίφημα. Εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΑΤΑΛΑ: Τρομερή εμφάνιση από τον αρχηγό. Πέραν κάποιων μικρών λαθών σε μεταβιβάσεις έκανε πραγματικά μεγάλο παιχνίδι. Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, όλοι το γνωρίζουμε, απλώς θα πρέπει να τύχει σωστής διαχείρισης ούτως ώστε να είναι φρέσκος σε όλο το πρωτάθλημα. Απροσπέλαστος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΜΠΑΝ: Πολύ παθιασμένος, πάντα πρώτος στην μπάλα και πολλά τρεξίματα. Εξαιρετικός ο Βίνσεντ έδωσε το κάτι παραπάνω στην μεσαία γραμμή όταν χρειάστηκε. Πάρα πολύ καλός.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Πάρα πολύ καλό πρώτο μέρος, κακό δεύτερο. Στο πρώτο μέρος τα έκανε όλα κα είχε συμμετοχή στο 2-0. Στο 2ο μέρος δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν από τους λόγους που δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε σωστά την μπάλα. Ίσως να χρειάζεται ξεκούραση. Είναι παικταράς και μεγάλος αρτίστας και έχει πολλά να δώσει στην συνέχεια!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΕΤΕ: Ο Σπίντυ Γκονζάλεζ, πειθαρχημένος στα καθήκοντα του, κράτησε την θέση του και προσπάθησε όσο μπορούσε να βοηθήσει και επιθετικά. Στο 2-1 του Αποέλ χάνει τον Μιλάνοφ ο Χέφελ και αργεί να βγει στην μπάλα αλλά δεν μπορεί να του καταλογιστεί ευθύνη. Παίζει σωστά την θέση αλλά χάνουμε από τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει όταν είναι κοντά στην περιοχή του αντιπάλου!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΧΕΦΕΛ: Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον Χέφελ ιδιαίτερα στο 1ο μέρος. Στο 2ο μέρος είχε κάποια κακά μαρκαρίσματα τα οποία ευτυχώς δεν στοίχισαν αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ καλός με συμμετοχή στο 1ο γκολ. Φρέσκος, γρήγορος με πολλά τρεξίματα!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΑΚΟΡΑΝ: Δεν πιστεύω ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι 35 χρονών! Είναι αδύνατον!! Τρομερός ποδοσφαιριστής, αστείρευτες δυνάμεις και εξαιρετικά κρατήματα της μπάλας. Ήταν, μαζί με τον Φλοριάν, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του γηπέδου. Ήταν μια απόλαυση πραγματικά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Εξαιρετικό πρώτο μέρος, μέτριο 2ο. Στο πρώτο μέρος θύμισε τον γνωστό Τρισκόφσκι με συμμετοχή στο 2ο γκολ και πολλές κερδισμένες μονομαχίες. Στο 2ο μέρος χάθηκε και όταν πήγε στην κορυφή της επίθεσης εξαφανίστηκε. Περιμένω πολύ περισσότερα από αυτόν στην συνέχεια γιατί έχει δείξει την αξία του και θα πρέπει να σταθεροποιηθεί!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Τι να γράψω ρε παικταρά μου. Τι να γράψω άλλο για σένα. Άρμα. Τανκς. Ο Πιντάδο των φτωχών. Ο κίλλερ της Αεκάρας. Μεγάλο σέντερ φορ, το καλύτερο στο νησί. Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν μπορεί να τον σταματήσει κανένας. Ήθελα να τον δω με τον Καρλάο αλλά για κακή τύχη του αποέλ δεν αγωνιζόταν ο Καρλάο. Μεγάλη πάστα φορ!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Τα πήγε εξαιρετικά στα μαρκαρίσματα και δεν άφησε τους αντιπάλους να δημιουργήσουν καταστάσεις. Φυσικά, μόλις μπήκε στο γήπεδο, είχε λάθος επαφή και από εκεί προέκυψε η φάση του Ποτέ. Στο 2ο μέρος δε από δική του λανθασμένη κάθετη πάσα στον άξονα ξεκινάει η φάση του Εμπεσίλιο. Δεν φέρει ευθύνη ο ίδιος όμως που έπαιξε με ανάποδο πόδι όταν αποδεδειγμένα δεν μπορεί. Ευθύνη του προπονητή είναι. Συνολικά όμως έκανε την δουλειά του όσο καλύτερα μπορούσε, ειδικά στα μαρκαρίσματα!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΚΑΣΕΣ:  Μπήκε στην θέση του Φλοριάν και βοήθησε στο κράτημα της μπάλας. Με την είσοδο του ισορροπήσαμε στο κέντρο και έδωσε περισσότερα τρεξίματα. Θέλω να τον δω βασικό την Τρίτη και να πάρει επιτέλους λεπτά στα πόδια του.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΝΕΛΣΟΝ:  Έπαιξε λίγο για να κριθεί αλλά έδειξε ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής με και χωρίς την μπάλα. Κέρδισε σημαντικά φάουλ με την εμπειρία του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Η αλήθεια για τον προπονητή μας είναι ότι δεν διαχειρίζεται το ρόστερ του όπως πρέπει. Εγώ βλέπω να γίνεται διάκριση στους ποδοσφαιριστές και να έχουμε δημιουργήσει ποδοσφαιριστές 2 ταχυτήτων. Από την μια έχουμε τους λεγόμενους βασικούς που παίζουν συνεχώς και από την άλλη τους υπόλοιπους οι οποίοι περιμένουν αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά τους εμπιστεύεται. Για μένα είναι μεγάλο στοίχημα αυτό που κάνει και ελπίζω να μην είναι εις βάρος της ομάδας στο τέλος.

Εν πάσει περιπτώσει, στο παιχνίδι θεωρώ ότι τα πήγε πάρα πολύ καλά και το προσέγγισε πολύ σωστά. Έδωσε την μπάλα στον Ρουέδα ο οποίος αγωνιζόταν με αντίθετο πόδι και δυσκολευόταν να ανεβάσει το αποέλ στο γήπεδο. Από την άλλη η είσοδος του Αντωνιάδη, αν και εντελώς λανθασμένη για μένα, του βγήκε στην τελική έστω και με τα λάθη που έγιναν. Τα 2 γκολ προήλθαν από γρήγορες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας και πήραμε ένα γερό προβάδισμα.
Στο 2ο μέρος, ως είθισται τα από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα ο Ιντιάκεθ, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο και το πληρώσαμε με το γκολ του Σαλάϊ. Η είσοδος του Κάσες βοήθησε στο να κερδίσουμε μέτρα ενώ το γκολ του Ακοράν καθάρισε τον αγώνα. Η είσοδος του Νέλσον στην θέση του Λαρένα έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα και πήραμε ένα αναλόγως εύκολο 3ποντο.

Σε σχέση με την αλλαγή του Αντωνιάδη, αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι με την είσοδο του δεν μπορούσαμε να κτίσουμε παιχνίδι από την δεξιά πλευρά. Σε πολλές περιπτώσει έδινε πρώτη πάσα διαγώνια στον άξονα δημιουργώντας κίνδυνο για την ομάδα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τον Λαρένα να γυρίζει από δεξιά στα αριστερά για να μην δυσκολέψει τον Αντωνιάδη. Χτίζεις παιχνίδι από την άμυνα και εμείς νεκρώσαμε την δεξιά πλευρά. Από την άλλη ο Ρουέδα έκανε το μεγάλο λάθος και μας έδωσε το γκολ που περιμέναμε με τον Ακοράν.

Σε γενικές γραμμές είναι καλός προπονητής. Αυτό που δεν μου αρέσει εμένα είναι η νοοτροπία που έχει περάσει στην ομάδα. Λεν ότι με τα χρόνια η ομάδα αποκτά την νοοτροπία του προπονητή. Ο Ιντιάκεθ φαίνεται να είναι πολύ συντηριτικός με αποτέλεσμα να μην καθαρίζουμε τα παιχνίδια και να περιμένουμε να τελειώσει στο 1-0 όταν μπορούμε για περισσότερα. Δεν βλέπω να αλλάζει αυτό και αυτό με φοβίζει περισσότερο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.