News Update :

ΑΕΚ - ολυμπιακός: 2-0: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!!

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Το ταξίδι της ομαδάρας μας για την κατάκτηση του φετινού κυπριακού πρωταθλήματος ξεκίνησε! Ξεκινήσαμε με το δεξί με μία εύκολη ομολογουμένως νίκη απέναντι στον μαχητικό και αξιόμαχο Ολυμπιακό Λευκωσίας. Θα κάνω μία παρένθεση στο σημείο αυτό και να πω ότι δεν θα σχολιάσω το παιχνίδι της Ευρώπης γιατί θεωρώ ότι δεν χρειάζεται. Η ομάδα τα έδωσε όλα, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά δεν κατάφερε το ζητούμενο. Σίγουρα η οικονομική απώλεια είναι μεγάλη αλλά είμαι της άποψης και μπορώ να το στηρίξω με επιχειρήματα ανά πάσα στιγμή, ότι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη μας δίνει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ως εδώ για την Ευρώπη.

Πάω τώρα στο πρωτάθλημα και στο τι έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην Αρένα. Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Πάμπλο στο τέρμα, τους Νέλσον-Μοϊσοφ-Αντωνιάδη-Χέφελ 4άδα στην άμυνα, Λαμπάν-Κάσες μαζί στο κέντρο με τον Τομάς να αγωνίζεται σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, Τρισκόφσκι-Τέτε στα άκρα και τον Φλοριάν στην επίθεση. Η αλήθεια είναι ότι το γκολ άργησε να έρθει αλλά η ομάδα ήταν σοβαρή και πέτυχε αυτό που ήθελε πριν από την λήξη του 1ου ημιχρόνου.

Στο 2ο μέρος, μπορούσαμε και έπρεπε να καθαρίσουμε το παιχνίδι πιο γρήγορα αλλά περιμέναμε μέχρι το 90+2 για να έρθει το τελικό 2-0 με το γκολ του εκπληκτικού Ακοράν. Ο προπονητής μας έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Νέλσον-Κάσες, με τον Νέλσον να δείχνει ότι είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ιδιαίτερα από την μέση και πάνω, ως επίσης και με κάποια προβληματάκια στο αμυντικό κομμάτι. Φυσικά, θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί πλήρως και θεωρώ ότι θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο πολύ σύντομα. Από την άλλη, το μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Κάσες, έδειξε ότι είναι τρομερά ποιοτικός ποδοσφαιριστής αλλά και εντελώς ανέτοιμος. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας ποδοσφαιριστής, με 2 μήνες προπόνηση στα πόδια του, να παρουσιάζεται σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας, πόσο δε όταν είναι ο πρώην αρχηγός ομάδας της Πριμέρα. Πολύ πίσω σε ετοιμότητα και μου έκανε ιδιαίτερα κακή εντύπωση. Δικαιώθηκε και ο Ιντιάκεθ που τον άφησε εκτός ομάδας στο παιχνίδι με την Πίλσεν αφού όσο ποιοτικός και να είναι δεν μπορεί αυτή την στιγμή, σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται, να βοηθήσει σε πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι. Είμαι σίγουρος όμως ότι μόλις είναι πλήρως έτοιμος θα κάνει τεράστια διαφορά στην ομάδα. Με ένα δίδυμο Κάσες-Λαρένα η μπάλα θα χάνεται. Εξαιρετικά γρήγορος στην πρώτη πάσα και πολύ καλές τοποθετήσεις. Μοναδικό μειονέκτημα η ταχύτητα χωρίς την μπάλα αφού τόσο αυτός όσο και ο Λαρένα και τα υπόλοιπα παιδιά του άξονα δεν έχουν ταχύτητα χωρίς την μπάλα. Αυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημα της φετινής μας ομάδας.

Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με 32 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας. Ήδη έχουν αποχωρήσει οι Αναστασίου-Κωνσταντίνου και δεν υπολογίζονται οι Ορτίθ-Γκαρίδο. Το ρόστερ αριθμεί κοντά στους 27 ποδοσφαιριστές, αν συμπεριλάβουμε και τον Μίνιο πάμε στους 28, και σίγουρα είναι πολύ μεγάλος αριθμός για μία ομάδα που θέλει να προπονείται σωστά και να μην έχει και οποιοδήποτε πρόβλημα στα αποδυτήρια. Το έχω τονίσει επανειλημμένως και θα το πω ακόμα μία φορά, το στοίχημα της φετινής ΑΕΚ είναι η διαχείριση που θα γίνει στο ρόστερ της ομάδας. Ο Ιντιάκεθ είναι καλός προπονητής με τις όποιες αδυναμίες του. Το κρίσιμο κομμάτι όμως είναι να κρατήσει τα αποδυτήρια και να είναι δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές του. Η αλήθεια είναι ότι ξεμένουμε από κύπριους σιγά σιγά ενώ και από την άλλη προτιμάτε ιδιαίτερα το ισπανικό κομμάτι της ομάδας έναντι των υπολοίπων ποδοσφαιριστών. Αυτό βγαίνει προς τα έξω σε εμάς τους οπαδούς και ελπίζω να είναι απλά κάτι που εμείς λαμβάνουμε αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Εν πάσει περιπτώσει, η χρονιά είναι μεγάλη και όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν όποτε τους ζητηθεί.

Αυτή η ομάδα έχει στόχο το πρωτάθλημα και μπορεί να το κατακτήσει. Η ΑΕΚ είναι ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης και θα πρέπει να μείνουμε όλοι κοντά χωρίς μουρμούρα και αρνητισμό. Για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα πρέπει να κτίσεις και την νοοτροπία του πρωταθλητή και θα πρέπει πρώτα εμείς οι οπαδοί να το πιστέψουμε και να σταθούμε δίπλα στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα και κανέναν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι η φετινή ΑΕΚ είναι πολύ πιο γεμάτη και ποιοτική από την περσινή ομάδα και αυτή την στιγμή είναι το φαβορί για τον τίτλο. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
Θα το γράψω για ακόμα μία φορά, θα πρέπει να είμαστε όλοι κοντά στην ομάδα, να γεμίζουμε το γήπεδο μας και να στηρίξουμε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ!!!

Υ.Γ.1: Την Κυριακή 03/09 διεξάγεται τουρνουά Beach Soccer από το τμήμα Φούτσαλ της ομάδας στην παραλία των Φοινικούδων με μουσική και ιαπωνικές γεύσεις από το Yoko Sushi & Bento Cyprus. Έχω πληροφορηθεί ότι θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις και ίσως να υπάρξει και παρουσιά ποδοσφαιριστών την 1ης ομάδας. Εγώ ετοίμασα την δική μου ομάδα η οποία είναι έτοιμη να κατακτήσει το τουρνουά. Εσείς τι περιμένετε;;;

Υ.Γ.2:  Η μεταγραφική περίοδος φθάνει στο τέλος της και θεωρώ ότι η ομάδα είναι γεμάτη για φέτος. Αν θα υπάρξει κάποια κίνηση τελευταίας στιγμής αυτή θα είναι για την κορυφή της επίθεσης με ποδοσφαιριστή κάτω των 22 με διαφορετικά στοιχεία από τους 3 επιθετικούς που διαθέτουμε.

Υ.Γ.3: Τα ΖΩΑ, παρά την λύπη τους για την μη πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa, δηλώνουν ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται με τίποτα!



ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Ο Πάμπλο χρειάστηκε σε μία φάση στο 1ο μέρος και δήλωσε παρών. Είναι τεράστιος τερματοφύλακας και προσδίδει ασφάλεια σε όλη την ομάδα. Μακάρι να ερχόταν σε πιο μικρή ηλικία στην ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΝΕΛΣΟΝ: Όπως είπα και πιο πάνω έχει ποιότητα και θα κάνει την διαφορά στην ομάδα μας. Εξαιρετικός στο επιθετικό μισό, με καλή ντρίμπλα, ταχύτητα και καλή σέντρα. Από εκεί και πέρα θα τον δω καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι στην συνέχεια. Ακόμα μία καλή επιλογή από τον Ρόκα.Μοναδική κακή του στιγμή στο παιχνίδι το πέναλτι που υπέπεσε και θα μπορούσε να στοιχίσει στην ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΟΪΣΟΦ: Είναι σε τρομερή κατάσταση και φαντάζει ασταμάτητος. Ξέρει καντάρια μπάλα, το έχω γράψει άπειρες φορές, αλλά παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοση του. Αν παραμείνει συγκεντρωμένος και σοβαρός θα κάνει τεράστια χρονιά και θα είναι από τους λόγους που θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Σαν κεντρικός αμυντικός είναι απελευθερωμένος και αποδίδει και πολύ καλύτερα. Είναι εξαιρετικός στα μαρκαρίσματα του και μπορεί να ανεβάσει πιο εύκολα την μπάλα στην επίθεση από το κέντρο της άμυνας. Θεωρώ ότι θα πάρει και άλλα παιχνίδια στην θέση αυτή και θα πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα σαν κεντρικός αμυντικός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΧΕΦΕΛ: Ο ποδοσφαιριστής τζιόκερ της ομάδας. Όπου και να τον τοποθετήσει ο προπονητής θα τα πάει καλά. Μεγάλο λαχείο ο οποίος με πολλή δουλειά θα φτάσει πολύ ψηλά. Εξαιρετικά τα στημένα του. Θα κάνει μεγάλη χρονιά.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


ΛΑΜΠΑΝ: Περιμένω πολλά και την φετινή χρονιά από τον Λαμπάν. Ξεκίνησε καλά και μετά ήρθε το λάθος στην Τσεχία. Δεν νομίζω να τον επηρεάσει γιατί είναι σκληρό καρύδι και σιγά σιγά θα ανεβάζει απόδοση. Είναι κρίσιμος για το καλό αναστατλτικό παιχνίδι της ομάδας και θα πρέπει να περιορίσει τα λάθη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΣΕΣ: Ανέτοιμος και πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση αλλά τρομερά ποιοτικός. Οι τοποθετήσεις του και η εξαιρετική πρώτη πάσα ξεχωρίζουν. Μόλις ετοιμαστεί πλήρως θα είναι τεράστιο όπλο στα χέρια του Ιντιάκεθ. Ελπίζω να προσαρμοστεί άμεσα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΤΟΜΑΣ: Μέτριο παιχνίδι από τον Τομάς, ειδικά στο 1ο μέρος. Στο 2ο μέρος ανέβασε απόδοση αλλά και πάλι δεν ήταν ο γνωστός Τομάς. Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ο παίκτης κλειδί για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Θα πρέπει να βρει τον εαυτό του και να πάρει τα πάνω του. Είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει άμεσα.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΕΤΕ: Συνέχισε από εκεί που έμεινε στο παιχνίδι με την Βικτώρια στην Αρένα. Εξαιρετικός, με πολλές ατομικές προσπάθειες και μία ασιστ για γκολ. Πρέπει να μείνει μακριά από τραυματισμούς και να έχει ρυθμό. Στην μέρα του δεν τον σταματάει κανείς!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Είναι σε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Στηρίχτηκε από τον προπονητή αλλά δεν μπορεί να βρει την λύση μπροστά από την αντίπαλη εστία. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει το σκοράρισμα. Είναι παικτάρα και όσοι τον αμφισβητούν θα πάρουν την απάντηση τους.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:5/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Προσπάθησε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και είχε μία εξαιρετική ασιστ στον Τομάς μόλις στο 2ο λεπτό. Είχε και καλύτερες εμφανίσεις αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα κάνει την διαφορά μέσα στην χρονιά. Περιμένω 15 γκολ από τον Φλοριάν την φετινή χρονιά. Τα έχει για πλάκα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Αντικατέστησε τον Φλοριάν και προσπάθησε να πετύχει γκολ. Δεν τα κατάφερε αλλά τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα και έδειξε ότι είναι και αυτός εδώ. Χρειάζεται τις ευκαιρίες του για να σκοράρει και να πάρει τα πάνω του. Αυτός πρέπει να είναι έτοιμος. Τον πιστεύω τον Νέστορα. Θα βοηθήσει την ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΑΚΟΡΑΝ:  Είναι το κάτι άλλο. Τρομερός ποδοσφαιριστής. Στην μέρα του δεν τον σταματά κανείς. Πέτυχε το 1ο του γκολ και έχει πολλά να πετύχει ακόμή. Εξαιρετικός.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ:  Μπήκε για λίγο στην θέση του Τομάς και έδειξε πόσο μεγάλος αρτίστας είναι. Τρομερή ποιότητα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Όλη η χρονιά είναι η διαχείριση του ρόστερ. Όσοι μείνουν τελικά θα πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Τους χρειάζεται όλους και θα πρέπει να τους έχει όλους ζεστούς. Φέτος η ομάδα κατεβαίνει για το πρωτάθλημα και αυτή την πίεση θα πρέπει να την περάσει στην ομάδα με θετικό τρόπο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα το γράφω ξανά και ξανά πρέπει να είναι ΔΙΚΑΙΟΣ με όλους.
Εύχομαι από καρδιάς, η φετινή χρονιά να είναι η καλύτερη του και να μας αναγκάσει να τον αποθεώσουμε. Το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.