News Update :

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ....

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Δεν θα ασχοληθώ με το ποδοσφαιρικό κομμάτι του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα γιατί το τελικό σκορ τα λέει όλα. Η ομάδα μας έχασε πολύ εύκολα το παιχνίδι με μία πολύ κακή και άνευρη εμφάνιση. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έμοιαζαν περισσότεροι στον αγωνιστικό χώρο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Η ομάδα μας βρίσκεται σε βαριά κρίση και τα ζωνάρια έχουν σφίξει επικίνδυνα. Έχει χαθεί κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης από τους ποδοσφαιριστές μας και όπως έχω αντιληφθεί στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα το ίδιο συμβαίνει και στον πάγκο με τον προπονητή μας. Επικρατεί τεράστιο άγχος για το αποτέλεσμα και ελλείψει ενός ηγέτη, ενός ποδοσφαιριστή που θα πάρει πάνω του την ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν όλα πάνε στραβά δεν έχουμε επιστροφή. Εν πάσει περιπτώσει, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα τελείωσε τη στιγμή που έπεσε η κροτίδα στο γήπεδο σε ένα σημείο το οποίο η ομάδα είχε βρει ρυθμό και πίεζε για το 2-3. Όταν το παιχνίδι διακόπηκε εκεί όλα τελείωσαν.

Θα πάω όμως απευθείας στο κομμάτι που θέλω να ασχοληθώ με το σημερινό μου άρθρο. Θα ασχοληθώ αποκλειστικά με τον τεχνικό μας διευθυντή, τις επιλογές του αλλά και τον τρόπο που φαίνεται να αντιδρά σε όλο αυτό που βλέπουμε. Καταρχήν, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και όπως έχω πει πολλάκις όποιος δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποδεχθεί καλόπιστη κριτική είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Ο Ρόκα έχει αποτύχει στον σχεδιασμό του καλοκαιριού και θα έπρεπε ήδη να είναι έτοιμος να μπαλώσει την κατάσταση. Έχω πει άπειρες φορές ότι η ομάδα μας τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει αξιόπιστη λύση πίσω από τον Τομάς. Μοναδική χρονιά που είχαμε κάτι τέτοιο ήταν η περσινή με την έλευση του Ρόσα στο 2ο μισό του πρωταθλήματος ο οποίος όμως προερχόταν από τραυματισμό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορούσε και όσο ο ίδιος θα ήθελε. Δεν νοείται όλα αυτά τα χρόνια να αγωνίζεται ο Τομάς συνεχόμενα παιχνίδια και από πίσω να μην υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής με τα δικά του χαρακτηριστικά. Δεν λέω να βρούμε ποδοσφαιριστή καλύτερο από τον Τομάς , αλλά ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος θα αγωνίζεται με τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και θα μπορεί να τον ξεκουράσει αλλά και να τον αναπληρώσει για όσο λείπει. Ο Τσάβι, τον Ιανουάριο πέρσι, έφερε ποδοσφαιριστή στην θέση εκεί για να γεμίσει το κέντρο αφού φαινόταν ότι και πέρσι είχαμε πρόβλημα στην θέση αυτή. Το καλοκαίρι και ενώ έμεινε ελεύθερος ο Ρόσα δεν μπήκε στον κόπο να φέρει έστω μία εναλλακτική λύση στην θέση αυτή. Βαφτίστηκε ο Ακοράν ως ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να ανταπεξέλθει στην θέση αυτή κάτι το οποίο απέτυχε παταγωδώς τόσο εκ του αποτελέσματος αλλά και μέσα από τα παιχνίδια.

Συνεχίζω την σκέψη μου και την συνδέω με όλες τις άλλες κινήσεις που έγιναν. Το καλοκαίρι φέρνουμε 4ο αμυντικό ποδοσφαιριστή από το εξωτερικό για να αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια από την αρχή της χρονιάς. Αντιληπτό ότι πέρυσι μας στοίχησε η θέση του κεντρικού αμυντικού αφού είχαμε πολλούς τραυματισμούς και συνεχόμενα προβλήματα. Να δεχθώ ότι φέρνεις 4ο κεντρικό αμυντικό για να μην αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα αφού το πρωτάθλημα είναι μακρύ και υπήρχε τότε και το ενδεχόμενο της Ευρώπης. Τον αριστερό μπακ ρε παιδιά τι ανάγκη τον είχαμε? Πραγματικά ακόμα απορώ. Φέραμε αριστερό μπακ όταν ήδη είχαμε Χαραλάμπους-Ιωάννου και Εγγλέζου, ο οποίος Εγγλέζου σε όλη την προετοιμασία προοριζόταν μπροστά από τον Θωμά στην θέση τους αριστερού μπακ. Δεν έχω εναλλακτική λύση στην θέση του Τομάς, δεν έχω εναλλακτική λύση πίσω από τον Άλβες και φέρνω αριστερό μπακ? Πραγματικά τώρα αυτό δεν είναι τεράστιο ρίσκο και στην τελική πολύ μεγάλο λάθος? Και συνεχίζω εγώ ο φτωχός με αυτά τα 5 πράγματα που αντιλάμβάνομαι, αν στο παιχνίδι με την Ανόρθωση χάσουμε και τον Λαρένα με οποιοδήποτε τραυματισμό, ποιός στο καλό θα παίξει στην θέση του? Υπάρχει ομάδα ανά τον κόσμο η οποία αγωνίζεται σταθερά με 3 ποδοσφαιριστές στο κέντρο και έχει στην διάθεση του ο προπονητής 4? Υπάρχει ρε παιδιά? Αν υπάρχει πάω πάσο.

Στο θέμα του επιθετικού δε; Όλο το καλοκαίρι περιμέναμε τον Βέργο για να φέρουμε ένα επιθετικό κάτω των 21. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής, επιθετικός, κάτω των 21 ετών πέραν από τον Βέργο. Αφού δεν καταφέραμε να τον φέρουμε, ας αφήσουμε την ομάδα με τον Άλβες και αν χρειαστεί θα καλύψουν την θέση ο Τρίσκο και ο Ακοράν. Έτσι γίνεται ο σωστός σχεδιασμός μιας ομάδας? Το ποδόσφαιρο δεν είναι επιστήμη. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το αναγάγουν σε επιστήμη δυστυχώς για αυτούς δεν είναι. Το ποδόσφαιρο είναι σωστός σχεδιασμός, με λογικές κινήσεις, γεμίζοντας το ρόστερ σου στις θέσεις που έχεις ανάγκη. Από εκεί και πέρα μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα και ειδικά η ψυχολογία.

Οι τρόποι για να αντιστραφεί το κλίμα μέσα στην ομάδα και να πάρουμε τα πάνω μας είναι 2. Ο 1ος τρόπος είναι οι συνεχόμενες νίκες επί των επόμενων μας αντιπάλων οι οποίες θα ανεβάσουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών μας και θα τους δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση. Ο 2ος τρόπος είναι η μερική αλλαγή του ρόστερ με την προσθήκη τουλάχιστον ενός ποιοτικού μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπει άμεσα στο γήπεδο, θα κάνει την διαφορά και θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Με λίγα λόγια χρειάζεται ΗΓΕΤΗ μέσα στο γήπεδο η ομάδα. Ο Ρόκα δυστυχώς ακόμα ψάχνεται. Ψαχνόμαστε για επιθετικό άνω των 21, ψαχνόμαστε για επιθετικό κάτω των 21 και αν βρεθεί κάτι καλό κάτω των 21 για το κέντρο. Αυτοί είναι οι στόχοι και εκεί προσπαθεί να φέρει ποδοσφαιριστές. Ακόμα καλά καλά δεν έχουμε καταλήξει στο ποιός θα αποχωρήσει από το ρόστερ ενώ η ομάδα παραπαίει και ο μήνας αυτός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος με συνεχόμενα παιχνίδια. Η Αέλ έκλεισε 2 ποδοσφαιριστές που ήθελε άμεσα και θα τους έχει από το επόμενο παιχνίδι στην διάθεση του ο Πάμπος. Προσωπικά του βγάζω το καπέλο. Εμείς έχουμε τεχνικό διευθυντή ο οποίος έχει ως δουλειά να φέρει τους ποδοσφαιριστές στην ομάδα και να φτιάχνει την ομάδα και ακόμα ψάχνεται στο ποιός θα αποχωρήσει.

Είμαι και εγώ λυπημένος, στενοχωρημένος και με βασανίζουν όλα τα πιο πάνω όπως και όλους τους υπόλοιπους συνοπαδούς μου. Δεν μηδενίζω το έργο του Ρόκα ούτε θα το κάνω ποτέ. Ούτως ή άλλως έκανε ήδη πολλά για την ομάδα μας όπως πολλά και ακόμα περισσότερα έκανε και ο πρόεδρος μας. Δεν νοείται όμως να μην του ασκηθεί κριτική για λάθη τα οποία είναι εξόφθαλμα. Στα 3 χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα δεν έχει φέρει ΕΝΑΝ ποδοσφαιριστή από το εξωτερικό κάτω των 21 για να βοηθήσει την ομάδα. ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 21!! Και βλέπω την Αελ να παίζει με βασικό τον Φορτούνα και την Ομόνοια με βασικό τον Τουρέ. Εμάς ο τεχνικός μας διευθυντής δεν μπορεί να βρει κανέναν και ΜΟΝΟ Ο ΒΕΡΓΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 21!!!!!!!

Θέλω να γράψω και άλλα πολλά. Υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία θα μπορούσα να θίξω και να ασχοληθώ μαζί τους όπως το γεγονός ότι η ομάδα προπονείτο εδώ και 2 μήνες σε ένα βοηθητικό-χωράφι και αναγκάζεται τώρα να πηγαίνει στην Πύλα να κάνει προπόνηση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει οι αρμόδιοι να τα αντιμετωπίσουν σωστά και να τα λύσουν. Δεν είμαι υπερ των σαρωτικών αλλαγών και δεν ενστερνίζομαι όλα αυτά που γράφονται για ποδοσφαιριστές που πρέπει να φύγουν και ότι ξαφνικά έγιναν όλοι άχρηστοι. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές μας έφεραν εδώ και οι ίδιοι θα πρέπει να μας ανεβάσουν. Χωρίς όμως βοήθεια από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, αναφέρομαι στον τεχνικό διευθυντή με τις μεταγραφές, δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσουμε κεφάλι. Όσο απλό ακούγεται άλλο τόσο δύσκολο φαίνεται να είναι.

Δεν θα συνεχίσω να πω κάτι άλλο. Δεν θέλω να κουράζω, ούτε να νομίζουν κάποιοι ότι κάνω πόλεμο της ομάδας και όλα τα κουραφέξαλα που ακούω. Την Αεκ την λατρεύω όπως την λατρεύουν και οι υπόλοιποι συνοπαδοί μου. Είμαι σίγουρος ότι ούτε ο Ρόκα έκλεισε μάτι την νύχτα της Τρίτης από τις σκέψεις και την στεναχώρια του όπως το ίδιο θα έπραξε και ο πρόεδρος. Όλοι την Άεκ αγαπάμε και όλοι με τον τρόπο μας θέλουμε να βοηθήσουμε. Περιμένω να δω αντίδραση όμως και δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Αυτό είναι το παράπονο μου. Τίποτα άλλο.

Το Σάββατο στις 19:00 θα δηλώσουμε το παρών μας στο Αντώνης Παπαδόπουλος και θα προσπαθήσουμε από την εξέδρα να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας. Ελπίζω να κάνουν και το ίδιο οι ποδοσφαιριστές μας. ΠΑΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ. Αυτό χρειάζεται για να επανέλθουμε.

Υ.Γ.1: Ο Άλεξ Ντα Σίλβα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ποδοσφαιριστής. Πολύ τεράστιος.

Υ.Γ. 2: Έχει λείψει σε κανέναν ο Γκαρίδο?...





Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.