News Update :

ανόρθωση - ΑΕΚ: 0-1: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ!!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ένα καλό 25λεπτο στο 1ο ημίχρονο έφερε και τους 3 βαθμούς της νίκης στην ομάδα μας. Πέραν της κεφαλιάς του Σιβού στο 50ο λεπτό από το ύψος της μικρής περιοχής, η Ανόρθωση αν και κρατούσε την μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του 2ου μέρους, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική και να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις μπροστά από την εστία μας. Από την άλλη η ομάδα μας έχασε την συνοχή της με την έξοδο του Τέτε ενώ ο Χαραλαμπίδης δεν τα πήγε καθόλου καλά στο παιχνίδι. Από τον Χαραλαμπίδη περιμένω πολύ περισσότερα ειδικά σε τέτοια παιχνίδια που πάνε στην δύναμη και η εμπειρία παίζει τεράστιο ρόλο. Διάβασα τις δηλώσεις του Τρισκόφσκι και αυτό που θα έλεγα είναι ότι κανείς δεν είπε ότι γίναμε ομαδάρα μετά την νίκη επί της Ανόρθωσης. Οι πλείστοι οπαδοί της ομάδας δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτό που είδαν και είναι λάθος να γίνονται αυτές οι δηλώσεις από τους ποδοσφαιριστές μας. Δεν τα βάζω με τον Τρίσκο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, είναι σταθερά από τους καλύτερους μας ποδοσφαιριστές, αλλά η δήλωση αυτή δείχνει και το άγχος που επικρατεί μέσα στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι οι πλείστοι οπαδοί της ομάδας έχουν αφορίσει τους πάντες και τα πάντα μετά τα τελευταία κακά αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις της ομάδας. Αυτό ισχύει και οι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν αυτή την αρνητική ενέργεια από τον κόσμο. Όπως έχω πει πολλές φορές όμως η συμπεριφορά αυτή είναι χαρακτηριστικό του κύπριου οπαδού και δυστυχώς με αυτό πορεύονται όλες οι ομάδες στην Κύπρο. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε καμιά άλλη ομάδα είτε αυτή ονομάζεται Αποέλ είτε Ομόνοια είτε Απόλλωνας. Πάντα σε κακές περιόδους φταίνε όλοι και όλα, οι ποδοσφαιριστές είναι άχρηστοι, ο προπονητής είναι λίγος και ούτω καθεξής. Η δική μου προσπάθεια μέσα από αυτά τα άρθρα είναι να επισημαίνω αδυναμίες και να τις βάζω κάτω προς συζήτηση όπως επίσης εκεί που πρέπει θα σημειώσω τα θετικά και πλεονεκτήματα της ομάδας.
  
Έγραψα στο τελευταίο μου άρθρο ότι η ομάδα θα βγει από αυτή την κακή κατάσταση που βρίσκεται μόνο με 2 τρόπους. Είτε συνεχόμενες νίκες είτε εμπλουτισμός του ρόστερ με νέο αίμα. Μετά το παιχνίδι με την Ανόρθωση έχουν μπει σε εφαρμογή και οι 2 αυτοί τρόποι. Η ομάδα νίκησε, έστω και δύσκολα, ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ταυτόχρονα ανακοίνωσε ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται ως 2ος επιθετικός και έρχεται για να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό δείχνει ότι αντιδρά ο Ρόκα και προσπαθεί να βοηθήσει και αυτός με την σειρά του την ομάδα να ανακάμψει. Περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες κινήσεις και ειδικά την κίνηση που θα γίνει για το κέντρο της ομάδας.

Στο παιχνίδι τώρα, ο προπονητής μας τον Μινιό κάτω από τα δοκάρια ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τρουγιόλς, στο αριστερό ο Γκαρίδο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μοϊσοφ-Καταλά. Αμυντικά χαφ οι Λαμπάν-Μπόλιεβιτς με τον Λαρένα λίγο πιο μπροστά, Τέτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και Ακοράν στο δεξί ενώ ο Τρίσκο αγωνίστηκε μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σχηματισμός άλλαζε από φάση άμυνας σε επίθεση και ειδικότερα όταν αμυνόμασταν ο Λαμπάν γινόταν 5ος αμυντικός μπροστά από τους Καταλά-Μοϊσοφ ενώ ο Μπόλιεβιτς με τον Λαρένα έκλειναν τους χώρους στο κέντρο. Όταν η ομάδα ανέβαινε στην επίθεση, ο Γκαρίδο ερχόταν στην ευθεία τον Λαμπάν-Μπόλιεβιτς για να τους πλαισιώσει στο κέντρο με το σύστημα να αλλάζει και πάλι.

Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, με πολύ δυνατά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Ο διαιτητής του αγώνα ήταν εξαιρετικός και είναι η 2η φορά που διαιτητεύει αγώνα της Άεκ και τον ολοκληρώνει αλάνθαστος. Ο ίδιος διαιτητής, διαιτήτεψε το παιχνίδι στην Λευκωσία με την Ομόνοια όπου χάσαμε με 2-1. Μόλις στο 5ο λεπτό, Τρισκόφσκι και Τέτε συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να ανατρέπετε από τον Κόπριβετς, ο οποίος δέχθηκε και την κίτρινη κάρτα, με τον Τρίσκο να μην αστοχεί από τα 11 βήματα και να γράφει το 1-0. Στο 9ο και 14ο λεπτό, 3 ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης δέχθηκαν κίτρινες κάρτες για δυνατά μαρκαρίσματα και πιο συγκεκριμένα Γκονσάλβες, Ερέρο και Σιβού ενώ στο 23ο λεπτό είχαμε την 1η αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με τον Τέτε να αποχωρεί και την θέση του να παίρνει ο Χαραλαμπίδης ο οποίος κατάφερε να πάρει κίτρινη κάρτα πριν μπει ακόμα στο παιχνίδι. Στο 32ο λεπτό είχαμε ακόμα μία κίτρινη κάρτα για τον Πελέ της ανόρθωσης με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.

Στο 2ο μέρος, πέραν της ευκαιρίας του Σιβού στο 50ο λεπτό, τίποτα άλλο δεν σημειώθηκε που αξίζει αναφοράς πέραν της κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Γκαρίδο στο 51ο λεπτό. Η Ανόρθωση προσπάθησε με εξωτερικές αλλαγές να αλλάξει το παιχνίδι αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει αφού ήταν φανερή και η απουσία του Ράγιος, ενός πολύ κομβικού ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι της. Ο προπονητής μας άλλαξε τον Ακοράν με τον Άλβες το 87ο λεπτό ενώ στο 90ο λεπτό πέρασε στο γήπεδο τον Εγγλέζου στην θέση του Τρισκόφσκι. Πραγματικά καμία φάση για σχολιασμό στο 2ο μέρος πέραν της ευκαιρίας του Σιβού.

Πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις. Διαφορετικό παιχνίδι θα βλέπαμε αν έμενε στο γήπεδο ο Τέτε ο οποίος πραγματικά ήταν εξαιρετικός. Τρομερό παιχνίδι έκανε και ο Τρουγιόλ με σημειωμένα 2 λάθη σε 90 λεπτά παιχνιδιού και από εκεί και πέρα δεν έχασε καμία μονομαχία. Τρομερά γρήγορος στα μαρκαρίσματα του και πολύ καθαρός ποδοσφαιριστής. Επίσης είναι διακριτή η ψυχραιμία στον τρόπο που αγωνίζεται αφού ποτέ δεν πανικοβλήθηκε στο παιχνίδι. Πραγματικά εξαιρετικός. Επίσης πολύ καλός και ο Γκαρίδο με σωστά ανεβάσματα και καλό κράτημα της μπάλας ενώ έπαιξε τέλεια τον ρόλο του στο γήπεδο.

Αυτό που είδαμε φυσικά και δεν μας άρεσε. Από την άλλη η πίεση είναι πολύ μεγάλη και θα πρέπει η ομάδα να χτίσει ένα σερί επιτυχιών. Ο προπονητής μας προσέγγισε πολύ καλά το παιχνίδι αλλά του τα χάλασε όλα η έξοδος του Τέτε. Ειδικά η ανάπτυξη μας από αριστερά ήταν πάρα πολύ καλή στο 1ο ημίχρονο και ακόμα και όταν βγήκε ο Τέτε, Γκαρίδο-Ακοράν είχαν πολύ καλή συνεργασία. Στο 2ο μέρος περισσότερο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα και όχι να τελειώσουμε το παιχνίδι αφήνοντας την μπάλα στην Ανόρθωση και προσπαθώντας να χτυπήσουμε στην κόντρα.

Συνέχεια την Τετάρτη και ώρα 18:00 στο Αεκ Αρένα με το παιχνίδι κυπέλου απέναντι στην Καρμιώτισσα. Ένα παιχνίδι που ελπίζω να καθαρίσουμε για να μην πιεστούμε στον επαναληπτικό που έπεται μία βδομάδα αργότερα. Έχουμε την ποιότητα και την ικανότητα να τελειώσουμε αυτό το παιχνίδι από τον 1ο αγώνα και ελπίζω να το κάνουμε. Ελπίζω επίσης ο κόσμος να δώσει το παρών του και να βοηθήσει την ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Δεν απειλήθηκε καθόλου στο παιχνίδι. Είχε μία καλή απόκρουση σε ένα φάουλ του Πελέ στο 1ο μέρος και όποτε χρειάστηκε έπαιξε σωστά και με την μπάλα με εξαίρεση μία φάση προς το τέλος του παιχνιδιού που έδιωξε άτσαλα. Έχει τις αδυναμίες του αλλά θεωρώ ότι είναι καλός τερματοφύλακας και μπορεί να βοηθήσει στα δύσκολα παιχνίδια που έπονται.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛ: Απίστευτα καλός. Πραγματικά μου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Πάντα πρώτος στα μαρκαρίσματα, καλή πρώτη πάσα και κανένα άγχος στο παιχνίδι του. Είχε ένα κακό μαρκάρισμα στο 2ο μέρος πάνω στον Γκονσάλβες τον οποίο έχασε και ένα λάθος κουβάλημα της μπάλας. Ως εκεί όμως τίποτα άλλο λανθασμένο στο παιχνίδι. Ο Τρουγιόλ είναι κεντρικός αμυντικός. Εγώ αυτό βλέπω. Εκεί είναι η θέση του και εκεί μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Το ότι μπορεί να δώσει λύση όταν χρειαστεί και στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά και στο κέντρο του γηπέδου ως αμυντικό χαφ, νομίζω είναι πολυτέλεια. Δεν τον βλέπω να αποχωρεί από την ομάδα. Περισσότερες ευκαιρίες χρειάζεται μόνο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΟΪΣΟΦ: Πολύ καλός και ο σκοπιανός. Κράτησε την θέση του σωστά και ειδικά όταν η ομάδα επιτίθετο έδινε συνεχώς στήριγμα είτε στον Καταλά είτε στον Τρουγιόλ. Είναι παικταράς, ξέρει τόνους μπάλα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στην πορεία που θέλει να κάνει. Δεν είναι σταθερός φέτος αλλά πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή θα σταθεροποιήσει την απόδοση του γιατί είναι παικταράς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΚΑΤΑΛΑ: Επιτέλους ένα καλό παιχνίδι και παθιασμένο από τον αρχηγό. Έκανε καλή εμφάνιση τόσο με την μπάλα στα πόδια όσο και στον αέρα με πολλές απομακρύνσεις. Δεν διανύει την καλύτερη του περίοδο στην ομάδα αλλά εύχομαι να ανεβάσει απόδοση και αυτός. Έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, γεμίζοντας το αριστερό άκρο και δίνοντας βοήθειες στον Γκαρίδο ο οποίος ανέβαινε στο γήπεδο. Πολύ καλός ο Καταλά μετά από μία αποκαρδιωτική εμφάνιση απέναντι στον Απόλλωνα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΓΚΑΡΙΔΟ: Πολύ καλό και ισορροπημένο παιχνίδι από τον Ισπανό. Σωστές πάσες, καλά ανεβάσματα με και χωρίς την μπάλα ενώ κάλυψε και χώρους όποτε χρειάστηκε. Δεν τελείωνε τα ανεβάσματα του με σέντρα στην περιοχή αλλά έψαχνε συνεχώς συμπαίκτη. Αυτό φαίνεται να ήταν οδηγία από τον πάγκο η οποία είχε και την σημασία της. Είναι ποδοσφαιριστής με πλούσιες εμπειρίες και αν και δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι σήμερα ελπίζω και εύχομαι να βοηθήσει πολύ στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΜΠΑΝ: Πάλεψε πάρα πολύ και έπαιξε πολύ σωστά τον ρόλο του στο γήπεδο. Όταν η ομάδα αμυνόταν γινόταν 5ος αμυντικός μαζί με Καταλά-Μοϊσοφ ενώ προσπάθησε να δώσει την σωστή πρώτη πάσα στην επιθετική γραμμή. Έκοψε πολλές επιθέσεις των αντιπάλων, πάλεψε πάρα πολύ και τα έδωσε όλα στο γήπεδο. Ο γνωστός παθιασμένος Λαμπάν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Δεν έκανε καλό παιχνίδι. Ο κύριος λόγος της κακής ανάπτυξης της ομάδας ήταν ο Λαρένα. Πολύ κακή υποδοχή της μπάλας και πολύ λίγη έως καθόλου συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Με τόσο κακό τον Λαρένα δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά στην συνέχεια. Σε μία φάση που του παρουσιάστηκε στο 1ο μέρος ενήργησε χωρίς καθαρό μυαλό και με άψυχο πλασέ πάσαρε του Κόπριβετς. Αυτός ο Λαρένα δεν έχει καμία σχέση με τον Λαρένα που ξέρω. Περιμένω αντίδραση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Καλό παιχνίδι μεσοαμυντικά από τον Μπόλιεβιτς με πολλές κερδισμένες μάχες στο χώρο του κέντρου. Το να παίρνει την μπάλα και να πηγαίνει προς τα πίσω είναι χαρακτηριστικό του πλέον και δεν ξέρω αν θα το αλλάξει ποτέ. Είναι όμως πολύ πιο βελτιωμένος από τις προηγούμενες αγωνιστικές και η συνύπαρξη του με τον Λαμπάν στο κέντρο δίπλα δίπλα τον βοηθάει. Το έχω πει πολλές φορές ότι μαζί οι 2 μπορούν να στήσουν τοίχος γύρω από την εστίς της ομάδα μας.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΤΕΤΕ: Μέχρι και το 23ο λεπτό ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Δεν μπορούσα να τον σταματήσουν ενώ κέρδισε και το πέναλτι στην ανατροπή του από τον Κόπριβετς. Δυστυχώς τον χάσαμε ξανά και ελπίζω να μπορέσει να βοηθήσει στο παιχνίδι με την Σαλαμίνα. Η αλλαγή του Τέτε χάλασε και το πλάνο του προπονητή μας το οποίο μέχρι και εκείνο το σημείο δούλεψε άψογα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΚΟΡΑΝ: Όταν αγγίζει την μπάλα νιώθεις ασφάλεια. Δεν την χάνει ποτέ εύκολα και είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια. Έκανε μεστή και ουσιαστική εμφάνιση, έτρεξε πάρα πολύ, έκλεισε χώρους και βοήθησε και αμυντικά. Με την έξοδο του Τέτε πέρασε στο αριστερό άκρο και ήταν πάλι καλός. Μπορεί και για πολύ καλύτερες εμφανίσεις και επιμένω να λέω ότι θα πετύχει πάνω από 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:8/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο και τον γουστάρουμε για αυτό. Είναι παικταράς και όπου τον βάλεις να αγωνιστεί θα δώσει το 100 τα 100 των δυνατοτήτων του. Πέτυχε το γκολ της ομάδας και είχε συμμετοχή σε όποια φάση πήγαμε να δημιουργήσουμε. Παίζει εξαιρετικά με την πλάτη ενώ κέρδισε και πολλά φάουλ από τους αντιπάλους. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην τον στερηθούμε ξανά από τραυματισμό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Κακή εμφάνιση, με πολλά λάθη και χωρίς καμία ουσία στο παιχνίδι του. Δεν μου άρεσε καθόλου η αντίδραση του μέσα στο παιχνίδι, ούτε πολλές βοήθειες έδωσε στον Τρουγιόλ. Περιμένω πάρα πολλά από αυτόν και θα κρίνεται πολύ αυστηρά μέσα στα παιχνίδια της ομάδας. Δεν νοείται παίκτης με την εμπειρία του να χάνει την μπάλα και να μένει στο έδαφος να διαμαρτύρεται όταν ο αντίπαλος αντεπιτίθεται. Μεγάλο φάουλ Μπίδη. Περιμένουμε πολύ περισσότερα από εσένα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΑΛΒΕΣ:  Έπαιξε ελάχιστια για να κριθεί.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΕΓΓΛΕΖΟΥ:  Τα ίδια ισχύουν και για τον Νικόλα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ετοίμασε το πλάνο του με τον Τέτε και τον έχασε στο 23ο λεπτό. Όσο ήταν μέσα ο Τέτε όλα πήγαιναν όπως τα σχεδίαζε. Έκλεισε τον άξονα και ανάγκασε την Ανόρθωση να ψάχνει επιθέσεις από τα άκρα όπου υπήρχαν συνέχεια βοήθειες και δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν καταστάσεις στην εστία μας.

Μεσοαμυντικά όλα δούλεψαν ρολόι και πέραν της φάσης του Σιβού δεν ανησυχήσαμε ποτέ. Ο Τρουγιόλ αποδεικνύει ότι έχει αδικηθεί και ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα πρέπει να τον αξιοποιήσει ο προπονητής μας.

Στο δημιουργικό κομμάτι πάλι δεν πήγαμε καλά και δεν βγάλαμε φάσεις. Ο Λαρένα είναι πολύ πίσω και ελλείψει εναλλακτικής λύσης στην θέση αυτή δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά.

Ελπίζω και εύχομαι να δούμε καλύτερη εικόνα στην συνέχεια αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.